ÇATAL KURABİYE
Malzemeler:
5 Su Bardağı un
5 Kahve Fincanıyumuşamışmargarin
1 Kahve Fincanısıvıyağ
4 Çorba Kaşığı yoğurt
1 TatlıKaşığı mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı:
Unun Ortasınıaçıp Margarin, Sıvıyağ, Yoğurt, Mahlep, Kabartma Tozunu
Ekleyin Ve Kulak Memesi Yumuşaklığında Pütürsüz Bir Hamur Yoğurun.
Hamuru 1-2 Saat Dinlendirin.
Hamurdan Ceviz Büyüklüğünde Parçalar Koparın. Unlanmış zeminde
Yuvarlayarak Uzun Çubuk Şekli Verin. Uçlarınıçatal Şeklinde Kıvırın.
Yağlanmıştepsiye Dizip Üzerlerine Yumurta Sarısısürün Ve Çörek Otu
Serpin.
Önceden Orta ısıya Ayarlanmışfırında 30-35 Dakika Pişirin. Ilık Olarak
Servis Yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: