NOEL KURABİYESİ
Malzemeler:
125 Gr Margarin
2/3 Su Bardağı pudra Şekeri
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı un
1 Çorba Kaşığı kuşüzümü
Hazırlanışı:
Ön Hazırlık Olarak Fırını160 Derecede ısıtın.yağ, Şeker, Yumurta Sarısıve
Vanilyayıküçük Bir Kapta Karıştırın. Hafif Bir Krema Kıvamına Gelene Dek
Mikserle Çırpın.
Unu Eleyerek Kaba Alın. Küşüzümlerini Ilave Edin. Yumuşak Bir Hamur
Haline Gelene Dek Karıştırın. Hafifçe Unlanmışbir Zeminde Yumuşak
Hareketlerle Yoğurun.
Hamuru Ikiye Bölün. Hamurun Yarısınıiki Yaprak Yağlıkağıdın Arasına
Koyun. İnce Bir Hamur Haline Gelene Dek Açın. İkinci Hamuru Da Aynı
Şekilde Açın. 20 Dakika Buzdolabında Dinlendirin.
Şekilli Kalıplar Kullanarak Hamuru Kesin. Fırının En Üst Rafında 20 Dakika
Pişirin. Çıkarttıktan Sonra 5 Dakika Tepsinin Içinde Bekletin. Daha Sonra
Tepsiden Alıp, Servis Yapın.
0 yorum: