ÇİLEKLİ KAZANDİBİ
















Malzemeler:

200 Gr. Çilek
500 Gr. Süt
1 Kahve Fincanıhindistan Cevizi
1 Su Bardağı toz Şeker
1,5 Çay Bardağı pirinç Unu
1 Çay Bardağı nişasta
1 Yumurta Sarısı
1/2 Paket Vanilya

Hazirlanişi:

Bir Tencereye Sütü, Şekeri Ve Hindistan Cevizini Koyarak Kaynatın.
Pirinç Unu, Nişasta Ve Yumurta Sarısınıbiraz Sulandırarak Çırpın. Yavaş
Yavaşkaynayan Süte Ilave Edin, Kısık Ateşte 5 Dakika Pişirin.
Ateşe Dayanıklıbir Tepsiye Pişirdiğiniz Kazandibinden 2 Kepçe Dökerek Her
Tarafına Yayın. Tepsiyi, Ocağın Üzerine Koyun. Muhallebinin Altıkızarana
Kadar Kısık Ateşte Tutun.
Çilekleri Ayıklayıp, Yıkayın. Küçük Doğrayın. Tenceredeki Kazandibine Ilave
Edin, Vanilyayıda Ekledikten Sonra Karıştırın.
Çilekli Kazandibini Tepsideki Karışımın Üzerine Dökün, Soğumaya Bırakın.
Soğuduktan Sonra Istediğiniz Şekilde Kesin, Ters Çevirerek Servis Tabağına
Alın. Yanında Çilek Dilimleriyle Servis Yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.