ELMALI GÜLLAÇ
Malzemeler:
10 Yaprak Güllaç
4 Su Bardağı süt
2 Su Bardağı toz Şeker
1 Kahve Fincanıgül Suyu
6 Orta Boy Elma
2 Kivi (dilimlenmiş)
Hazirlanişi:
Güllacıhazırlayın. Elmaların Kabuklarınısoyun Ve Rendeleyin.
Rendelenmişelmayıtülbente Koyun Ve Iyice Sıkın. Elmanın Hiç Suyu
Kalmayınca Içine Pudra Şekeri Koyarak Karıştırın.
Hazırladığınız Püreyi Güllaç Yapraklarının Arasına Yerleştirerek Bohça
Şeklinde Kapatın.
Kapatılan Güllaçlarıkıvrım Tarafıalta Gelecek Şekilde Servis Tabağına
Yanyana Dizin. Dizme Işlemi Bitince Üzerine Iyice Çekmesi Için Gülsuyu Ve
Kalan Şekerli Sütü Dökün.
Tabaktaki Güllacı, Üzerine Sık Sık Kaşıkla Sütü Gezdirerek 30 Dakika
Bekletin.
0 yorum: