DENİZ MAHSULLERİ İLE SPAGETTİ
Malzemeler:
450 gr. kabuklu midye (konserve midye veya istiridye de kullanilabilir.)
225 gr. ayiklanmis taze vaye dondurulmus küçük karides
1/2 bardak beyaz sofra sarabi
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 çay kasigi sarmisak sosu
450 gr. soyulup dogranmis domates
400 gr. aldente çubuk makarna
2 yemek kasigi dogranmis taze maydanoz
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Midyeleri soguk suda temizleyin ve bir biçakla sakallarini kesin. kabuklari
Açilana dek sarapla haslayin. midyeleri bir tabaga çikarin. açilmamis
Olanlari atin. pisirme suyunu tekrar kullanmak üzere ayirin. yagi ve
Sarmisagi 1-2 dk. kavurun. domatesleri ekleyin. bir kenara ayirdiginiz
Pisirme suyunu, küçük karidesleri ve maydanozlari da katarak pisirin. tuz
Ve karabiberi ekleyin. makarnayi haslayin. 30 cm x45 cm`lik 4 parça
Alüminyum folyo veya parsömen kagidi hazirlayin. her birini bir tabagin
Üzerine yayin. ayri bir kapta makarnayi domates sosuyla karıştırın,
Midyeleri ekleyin. esit miktarda soslu makarnayi folyolara yerlestirin.
Kenarlarini büküp bohça haline getirin.bohçalarinizi 150°c isitilmis firinda
8-10 dk. pisirin. her bohçayi ayri bir tabaga alarak servis yapın.
0 yorum: