EKMEK BÖREĞİ
Malzemeler:
1.5 Ekmek Veya 1 Paket Tost Ekmeği (ekmekler Bayat Olmalı)
3 Yumurta
1.5 Litre Süt
10 Dilim Kaşarpeyniri
2 Çorba Kaşığı eritilmişmargarin
Hazırlanışı:
Normal Ekmek Kullanıyorsanız Kabuklarınıçıkarın Ve Çok Ince Olmayacak
Şekilde Dilimleyin. Tost Ekmeği Kullanıyorsanız Kenarlarınıkesin.
Ekmeklerin Yarısını ısıya Dayanıklıcam Bir Tepsiye Dizin. Üzerine Biraz
Eritilmişmargarin Gezdirip Kaşar Peyniri Dilimlerini Yerleştirin. Peynirin
Üzerini Yine Ekmek Dilimleriyle Kapatıp Biraz Daha Yağgezdirin.
3 Yumurtayısütle Çırpıp Ekmeklerin Üzerine Dökün. 24 Saat Buzdolabında
Bekletin.
Önceden ısıttığınız Fırında Üzeri Kızarana Kadar Pişirin. Fırından Çıkar
Çıkmaz Sıcak Olarak Servis Yapın.
Not: Kullandığınız Ekmeğin Kenarlarınıatmayın. Fırında Kızarttıktan Sonra
Robottan Geçirerek Galeta Unu Olarak Kullanabilirsiniz.
0 yorum: