ETLİ BOHÇA BÖREĞİ



Malzemeler:

4 Su Bardağı un
1 Su Bardağı su
2 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı yoğurt
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
250 Gr. Erimişmargarin
Tuz
İç Malzemesi
350 Gr Küçük Doğranmışkuşbaşıkuzu Eti
3 Çorba Kaşığı sıvıyağ
3 Soğan

Hazırlanışı:

Çukur Bir Kaba Unu Boşaltın. Ortasınıhavuz Gibi Açıp 2 Yumurta, Yoğurt,
Sıvıyağ, Süt, Kabartma Tozu Ve Tuz Ilave Edin. Orta Yumuşaklıkta Bir Hamur
Yoğurun. Ceviz Büyüklüğünde Parçalar Koparıp Unlayarak Tabak
Büyüklüğünde Açın.
Hamurlarıerimişmargarinle Yağlayın. Dört Kenarınıortada Birleştirerek
Kare Haline Getirin. Unlayıp Merdane Ile Kare Şeklinde Genişletin.
Kuşbaşıetleri Kendi Suyunda Hafifçe Kavurun. Soğanlarıpiyazlık Doğrayın.
Sıvıyağile Birlikte Ete Ilave Edin. Çok Az Su Ekleyip Pişirin. Suyunu Çekince
Karabiber Ve Tuz Serpin.
İç Malzemesi Soğuduktan Sonra Hazırladığınız Hamurun Ortasına
Yerleştirin. Kenarlarınıortada Birleştirip Üzerlerine Yumurta Sarısısürüp
Sıcak Fırında Pişirip Servis Yapın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.