GALETALI ÇİN BÖREĞİ



Malzemeler:

6 Adet Yufka
4 Adet Yumurta
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı margarin
1/2 Kg. Dana Eti
1 Küçük Konserve Bezelye
2 Adet Havuç
2 Adet Sivribiber
1 Çay Kaşığı yenibahar
1 Çay Kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Galeta Unu

Hazırlanışı:

Tavaya 2 Çorba Kaşığı margarin Alın. Eridikten Sonra Yemeklik Doğradığınız
Soğanıekleyin. Pembeleşene Dek Kavurun. Tavla Zarıiriliğinde Doğranmış
Dana Etini Ilave Edin. Bıraktığısuyu Çekene Dek Kavurun. Küçük Küpler
Şeklinde Doğradığınız Havuç Ve Sivribiberleri Ekleyin. Birkaç Dakika
Kavurun. Suyunu Süzdüğünüz Bezelye Konservesini Ilave Edin. Yenibahar,
Kırmızıtoz Biber Ve Tuzu Ekleyin. Tavayıateşin Üzerinden Alın.
4 Adet Yumurtanın Akınıve Sarılarınıayırın. Sarıların Üzerine Çok Az Süt
Ekleyin Ve Karıştırın. Bir Kenarda Bekletin.
İlk Yufkayıdüz Bir Zemine Serin. Yumurtanın Akınıbir Fırça Yardımıyle Her
Yerine Sürün. İkinci Yufkayıüzerine Yerleştirin. Bıçakla 4 Eşit Parçaya
Kesin. Her Parçanın Ortasına Hazırladığınız Içten Bir Miktar Koyun.
Kenarlarınıiçe Doğru Katlayın. Dört Parmak Genişliğinde Olacak Şekilde
Katlayın.
Önce Yumurta Sarılarına Batırın. Sonra Galeta Ununa Bulayın. Kızgın Sıvı
Yağda Arkalıönlü Kızartın. Fazla Yağınısüzmek Için Kağıt Mutfak
Havlusunun Üzerine Çıkarın. Sıcak Olarak Servis Yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.