GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ
Malzemeler:
4 Adet Havuç
3 Adet Yufka
300 Gr Kıyma
2 Adet Soğan
250 Gr Ispanak Yaprağı
2 Su Bardağı süt
Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Havuçların Kabuklarınıbir Bıçak Yardımıyle Kazıyın. Sonra Rendenin Iri
Tarafıile Rendeleyin. Tavaya 1 Çorba Kaşığı sıvıyağıalın. Havuçlarıilave
Edin. Rengi Değişene Dek Kavurun.
Ayrıbir Tavaya 3 Çorba Kaşığı sıvıyağıalın. Kıymayıekleyin Ve Kavurun.
Yine Ayrıbir Tavaya 3 Çorba Kaşığı sıvıyağıalın. Küçük Küçük Kestiğiniz
Soğanıpembeleşene Dek Kavurun. Soğanın Yarısınıiri Parçalar Şeklinde
Kesilmiş ıspanakların Üzerine, Diğer Yarısınıise Kıymanın Üzerine Ilave
Edin.
Düz Ve Temiz Bir Zemine Yufkayıserin. Derin Bir Kapta 2 Su Bardağı süt Ve
Yarım Su Bardağı sıvıyağıkarıştırın. Hazırladığınız Bu Karışımdan Yeterli
Miktarda Yufkanın Üzerine Bir Kaşık Yardımıyle Serpin. Havucu Üzerine
Yayın. İkinci Yufkayıhavucun Üzerine Yerleştirin. Sütlü Karışımdan Serpin.
Kıymalıharcıyayın. Son Olarak Üzerine Üçüncü Yufkayıyerleştirin. Sütlü
Karışımdan Serpin. Ispanaklıharcıyayın. Yufkalarıdüzgün Bir Şekilde
Yuvarlayın. 2 Parmak Kalınlığında Dilimler Kesin. Çok Az Yağlanmıştepsiye
Dizin. Önceden ısıtılmış200 Dereceli Fırında Pişirip, Servis Yapın.
0 yorum: