ERİKLİ BULGURLU PAZI SARMASI
Malzemeler:
2 demet pazi
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi salça
1 su bardağı zeytinyagi
Nar eksisi veya limon
10 – 15 adet yesil erik
1/2 kg yoğurt
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Pazilarin yapraklarini kaynar suya çok az batirin sonra soguk suya alin.
Biraz beklettikten sonra sudan çikartin. diger tarafta bulguru çok az su ile
Islatin. kuru sogani küp seklinde dograyin. sarimsak, 1 kasik biber salçasi,
Tuz, karabiber ve zeytinyagi ile birlikte yogurun. sonra pazilari sararak
Tencereye dizin ve erikleri koyun. nar eksisi veya limonu ekleyerek üzerini
Geçecek kadar sicak su ilave edip 20 dakika pisirin. üzerine yoğurt
Dökerek servis yapın.
0 yorum: