ETLİ PAELLA



Malzemeler:

4 çorba kasigi sıvı yag (60 ml.)
10 sosis halkalar halinde dogranmis (500 gr.)
500 gr. ince ve uzun dogranmis dana eti
1 orta boy soğan, ince kıyılmış  
3 dis sarmisak, dövülmüs
1 çarliston biber, ince dogranmis
3 orta boy domates, soyulmus, iri küp dogranmis (600 gr.)
2 su bardağı  pirinç (500 gr.)
4 su bardağı  su (1 lt.)
1/2 çay kasigi kirmizi pul biber
1/2 çay kasigi kekik
1 çay kasigi safran
250 gr. taze fasulye, 2 cm. genisliginde kesilmis
1 tatli kirmizibiber, ince kesilmis
1 su bardağı  bezelye, haslanmis (100 gr.)
1 çorba kasigi nane
1 çorba kasigi dereotu
3 taze soğan, ince kıyılmış  
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

2 çorba kasigi zeytinyagini derin bir tava veya çin tavasinda (wok)
Kizdirarak, sosisleri 4 dk. sote edin, bir tabaga alip, kenara ayirin. ayni
Tavada eti de 5 dk. sote edin ve bir tabaga alip kenara ayirin. ayni tavada
soğan, sarmisak, yesil ve kirmizibiberi soganlar ölene kadar (2-3 dk.) sote
Edin. domatesleri, pirinci, suyu, toz kirmizibiberi, kekigi ve safrani ilave
Edip bir tasim kaynatin. bu karisima dahaönce ayirdiginiz sosis, et ve taze
Fasulyeyi ekleyin. kapagi kapali olarak kisik ateste, pirinç suyunu çekene
Kadar (20 dk.) pisirin. taze soğan, dereotu, bezelye ve naneyi ilave edip
6-7 dk. daha pisirin. sicak servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.