PATATESLİ BİFTEK
Malzemeler:
Yenibahar
Yarim demet maydanoz
1 çorba kasigi sirke
5 tane 150 gramlik dana biftek
5 çorba kasigi margarin
Yarim kilo patates
2 orta boy soğan
Yarim su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Maydanozu kiyin. patatesi yarim santim kalinliginda halkalar halinde
Dograyin. biftekleri bir kapta yeni bahar, maydanozun yarisi, sirke ve tuzla
karıştırın, yarim saatte bir eti çevirin ve 1.5 saat bekletin. bir kabin içini 2
Çorba kasigi margarinle yaglayin. patates ve soganlari yerlestirin. üzerine
Et suyu dökün. ocakta bir tasim kaynatin. bir tepsiye aktarin ve tepsiyi
Önceden 180 derece isitilmis firina koyup patatesler yumusayincaya kadar
45- dakika pisirin. etleri çikarin, kalan 3 kasik yagi tavada eritin. biftekleri
Tavaya koyup her iki yanini harli ateste birer dakika pisirin. sonra bu etleri
Soğan ve patateslerin üzerine dizin. tuz ve biber ekledikten sonra 200
Derecelik firinda 5 dakika daha pisirin.
0 yorum: