FIRINDA USKUMRU
Malzemeler:
1 çorba kasigi tereyagi
4 büyük uskumru fileto (2 büyük uskumru baligindan)
1 limonun suyu
Tuz ve ögütülmüs karabiber
4 defne yapragi
4 ince limon dilimi
2 çorba kasigi kapari çiçegi
4 çorba kasigi krema (75 ml.)
Hazırlanışı:
4 parça alüminyum folyoyu dikdörtgen seklinde kesin ve yaglayin.
Yaglanmis folyolara uskumru filetolari yerlestirin. üzerlerine tuz ve
Karabiber serpin. her filetonun üstüne 1 adet defne yapragi, 1 sap
Maydanoz ve 1 dilim limon yerlestirin. kapariyi 4 fileto arasinda
Paylastirin, alüminyum folyonun kenarlarini kaldirarak filetolarin üstüne
Birer çorba kasigi krema dökün. folyolari kapatin ve tas izgaranin üzerinde
Baliklar pisene kadar (15 dk.) pisirin. folyolari krema dökülmeyecek
Sekilde açin ve baligi folyo ile birlikte tabaga yerlestirip servis yapın.
0 yorum: