GÖKKUŞAĞI KÖFTESİ
Malzemeler:
3 adet havuç
3 adet patates
2 çorba kasigi süt
2 adet yumurta
½ kg az yagli kiyma
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek içi
Tatli kasigi köfte bahari
1 çay kasigi kimyon
5 dis sarmisak
Tuz
Süslemek için:
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
2 çorba kasigi sıvı yag
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kasigi rendelenmis kasar
Sos için:
1 tatli kasigi biber salçasi
1 tatli kasigi domates salçasi
3 dis dövülmüs sarmisak
2-3 çorba kasigi sıvı yag
1 adet tavuk suyu tableti
1 tatli kasigi seker
Hazırlanışı:
Ön hazirlik olarak patatesleri ve havucu hasladiktan sonra soyup,
Dograyalim. mutfak robotunda, patatesleri, havuçlari, sütü, yumurtalari,
sıvı yagi ve tuzu pürüzsüz bir kivama getirelim. patates ve havuçtan
Olusan püreyi bir tarafta bekletelim.
Kiymaya rendelenmis sogani ekleyelim. bayat ekmek içini ufalayalim.
Dövülmüs sarmisaklari ekleyelim. köfte baharini, kimyon ve tuzu
Ekleyelim. köfte harci özlü bir hamur haline gelene kadar yoguralim.
Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yaglayalim. köfte harcini düzgün bir
Sekilde yayalim. isitilmis firinda köfte harcini yari yariya pisirelim. tepsiyi
Firindan alip, üzerine kasar peyniri serpip, tepsiyi tekrar firina sürelim. 15
Dakika pisirelim. firindan aldiktan sonra
Dilimler seklinde keselim. her dilimin ortasina 1 dilim domates ve sivri
Biber yerlestirelim.
Sos için tüm malzemeyi karistiralim. servis tanagina önce sosu yayalim.
Köfte dilimini üzerine yerlestirerek servis yapalim.
0 yorum: