İÇLİ KÖFTE (ANTEP)



Malzemeler:

Içi için:
½ kg yagli kiyma
5 adet soğan (ince dogranmis)
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi pulbiber
100 gr ceviziçi
1 paket margarin
Yeterince tuz
Disi için:
½ kg iki kere çekilmis yagsiz kiyma
250 gr ince bulgur
Biraz tuz
1 adet rendelenmis soğan
1 tatli kasigi salça
Sos için:
1 çorba kasigi margarin
1 tatli kasigi salça
1.5 su bardağı  su
Tuz

Hazırlanışı:

Önce içli köftenin içini hazirlayalim. bir tencerede yag tuz soğan ve
Kiymayi kavuralim. soganlar sararinca biberleri ve ceviz içini ilave edelim.
Bir müddet hepsini kavuralim. daha sonra ocaktan indirip sogumaya
Birakalim. simdi dis malzemeyi hazirlayalim. tüm malzemeyi karistiralim.
Karisimi macun kivamina gelinceye kadar yoguralim.(yogururken elinizi
Suyla sürekli islatin)
Dis eti ceviz büyüklügünde parçalara ayiralim. sekilde gördügünüz gibi dis
Eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.
Donmaya biraktigimiz iç malzemeden findik büyüklügünde parçalar alip
Içine koyalim ve yuvarlayip kapatalim. tencerede yagi eritelim. salça ve
Su ilave edelim. kaynayinca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haslayalim.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.