HAMSİLİ İÇLİ TAVA
Malzemeler:
1 kg hamsi
1/2 kg pirinç
3 bas orta boy soğan
2 kahve fincanı kusüzümü
1 tatli kasigi karabiber
1,5 kahve fincanı çamfistigi
1 su bardağı ayçiçek yagi
Yeteri kadar tuz
300 gr. tereyag
Hazırlanışı:
Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardağı zeytinyaginda
Pembelesinceye kadar kavrulur. iyice yikanmis ve süzülmüs pirinç
Çamfistigiyla birlikte soganin içine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3
Su bardağı sicak su ve yag katilir. tencerenin kapagi örtülerek pilav
Pisirilir. diger tarafta hamsiler kilçiklarindan ayrilarak fileto haline getirilir.
Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. pisen ve henuz dinlendirilmemis
Durumdaki pilava kusüzümü katildiktan sonra pilav hamsilerin üstüne
Bosaltilir. pilavin üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif
Ateste alt üst edilerek kizartilir. sonra ters çevrilerek servis tabagina
Bosaltilir ve sicak sicak servis yapilir.
0 yorum: