IZGARA KALAMAR



Malzemeler:

400 gr. kalamar
Küçük bir roka demeti
1/2 limonun suyu
1 çay kasigi taze ögütülmüs karabiber
1/2 su bardağı  zeytinyagi (125 ml.)
2 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi karbonat
2 çorba kasigi soya sosu (30 ml.)
3 dis dövülmüs sarmisak

Hazırlanışı:

Zeytinyagi, limon suyu, toz seker, karbonat, soya sosu, sarmisak, tuz ve
Karabiberi bir kapta iyice çirparak karıştırın,  terbiye sosunun 3 çorba
Kasigini kenara ayirin. kalamarlari yikayip içlerini temizledikten sonra,7.5
Cm`lik parçalar halinde kesin. ayakkisimlarini ise iki parçaya ayirin.
Hazirlamis oldugunuz terbiye sosunu kalamarlarin üstüne dökün ve 30 dk.
Kadar buzdolabinda bekletin. kalamarlari terbiye sosundan alin ve kokusuz
Izgarada 5 dk. pisirin. ters yüz edin ve öbür yüzlerini de 5 dk. kadar
Pisirin. izgarada pisirmis oldugunuz kalamarlari rokanin üstüne yerlestirin.
Bir kenara ayirmis oldugunuz 3 çorba kasigi terbiye sosunu üzerlerine
Döküp servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.