İKİLİ PİZZA



Malzemeler:

Hamur malzemesi
2 su bardağı  un
1 tatli kasigi kuru maya
30 gr margarin
1 su bardağı  süt
1 çorba kasigi sıvı yag
Kiymali malzeme
1 patlican
1 kirmizi dolmalik biber
3 dis sarmisak
1 arpacik soğan
250 gr kiyma
Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
6 kahve fincanı  kasar peyniri rendesi
2 çorba kasigi sıvıyag
Hawai usulu
1/2 ananas
3 kereviz
1 çorba kasigi sıvıyag
Tuz, karabiber
150 gr haslanmis tavuk gögsü
7 kahve fincanı  kasar peyniri rendesi
400 gr küp dogranmis domates

Hazırlanışı:

Kiymali malzeme için patlacani küçük küpler halinde dograyin. tuzlu suda
Bekletin.
Biberin çekirdeklerini ayiklayip incedilimler halinde dograyin. sarmisagi
Soyup kiyin. arpacik soganini halkalar halinde dograyin.
Patlicanin suyunu süzün. 1 çorba kasigiyagi kizdirip soğan ve sarmisagi
Kavurun. kiymayi ekleyip iyice kavurun. tuz, karabiber ve kirmizi toz
Biberle tatlandirin. kalan yagi kizdirip patlacani kizartin.
Hawai usulü malzeme için ananasi soyup ikiye bölün. ananasi sekize
Bölün. kerevizi dilimleyin. yagi kizdirip kerevizi kavurun. haslanmis tavuk
Gögsünü ikiye bölün.
Küp dogranmis domatesi hamurun üzerine yayin. kiymali karisimi
Hamurun yarisina yayin. patlican ve biberi ekleyip rendelenmis peyniri
Serpin. hamurun ikinci yarisina kasar peynirinin yarisini serpip tavuk
Gögsü, kereviz ve ananasi yerlestirin. kalan kasar peynirini üzerine serpin.
Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika
Pisirin

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.