İMAM BAYILDI 2



Malzemeler:

5 orta boy patlican
3 orta boy soğan
3 iri domates (kabuklari soyulup dogranmis)
3 yesil biber ( dogranmis)
3 dis sarimsak
½ su bardağı  zeytinyag
1 kesme seker
½ demet maydanoz

Hazırlanışı:

Patlicanlari alaca soyup uç kisimlarinda 2 'ser cm. kalacak sekilde
Ortalarindan biçakla yarin. tuzlu suda yarim saat bekletin.
Bir tavada yagi kizdirin. patlicanlarin suyunu iyice siktiktan sonra tavaya
Atip kizartin. kizaran patlicanlari çikarip genis bir tencereye yerlestirin.
Tavada kalan yagin içine önce soganlari koyup sarartin daha sonra
Domates, tuz, seker ve biberleri atin. 15 dakika agir ateste pisirin. atesten
Indirince ince kıyılmış   maydanozu ilave edin.
Patlicanlari yarik tarafindan esit olarak paylastirdiginiz harçla doldurun.
1,5 su bardağı  suyu ve harcin suyunu ilave ederek kisik ateste pisirin.
Soguk olarak servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.