İSHAKİYE



Malzemeler:

2 Su Bardağı süt
1 Kahve Fincanımargarin
1 Kahve Fincanıtereyağı
1,5 Su Bardağı pirinçunu
1 Çay Bardağı badem

Hazirlanişi:

Tereyağıve Margarini Helva Yapımına Uygun Genişve Derin Bir Tavada
Eritin. Pirinçununu Ilave Ederek Tahta Kaşıkla Sürekli Karıştırın.
Tozşekeri 2 Su Bardağı sıcak Süte Ilave Edip Eritin. Sürekli Karıştırmak
Suretiyle Kavrulmakta Olan Pirinç Ununa Azar Azar Ekleyin. Kısık Ateşte
Pişirmeye Devam Edin.
Soyulmuşbademleri Ilave Edip Helva Kıvamına Gelene Kadar Sürekli
Karıştırın. Kıvamına Gelince Ateşten Alıp Soğumaya Bırakın. Ilınınca Derin
Ve Çukur Bir Kaseye Boşaltıp Üzerinden Bastırarak Sıkıştırın. Kaseyi Ters
Çevirerek Helvayıservis Tabağına Alın. Üzerini Ve Çevresini Bademlerle
Dekore Edip Soğuk Olarak Servis Yapın.
Afiyet Olsun :) :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.