SUCUK YAPIMI



Malzemeler:

1kg Koyun Etin
25 Gr Tuz
15 Gr Karabiber
10 Gr Kimyon

Hazirlanişi:

Sucuk, Dövme Veya Alelade Olarak Yapılır. Sucuk Için Koyun Eti Tercih
Edilir. Etin Yağlı(lop), But Kısımlarından Parçalar Kesmeli, Sinir Ve Zarlarını
Çıkarmalı. Et Kıyma Makinesinden Iki Defa Çekildikten Sonra Kullanılmalıdır.
Yahut Dövme Sucuk Yapılacaksa, Havana Koymalı, Pestil Olmayıncaya
Kadar Dövmelidir. Baharat, Tuz, Sarımsak Vesaireyi Dövme Etle Karıştırıp
Iyice Yoğurmalıve Bir Gece Bırakmalıdır.
Ertesi Gün, Tekrar Elden Geçirip Bir Daha Yoğurduktan Sonra, Et Makinesine
Takılan Bumbar Hunisi Yardımıyla Yapma Başlanır. Tedarik Edilen Temiz Ve
Kokusuz Koyun Bagirsaklarina, Içinde Boşhava Kabarcıklarıkalmıyacak
Surette Dikkatle Doldurulur. Uygun Boylarda, Mesela 30, 40 Santimetrede
Bagirsaklar Boğulur Ve Iki Uçlarısicimle Bağlanır.İtinalısucukların Imalinde
Her Dizi Sucuğu Ayrıayrıkaynar Suya Batırıp Hemen Çıkarmalıve Bezle
Iyice Kurulamalıdır. Ve Halka Sucuklarıayrıayrıbezlere Sarmalıdır.ertesi
Gün, Tekrar Açıp Sucukların Üzerlerini Silmeli Ve Yine Tülbentlerini Sararak
Serin Bir Yere Asmalıdır. Böylece, Arada Kontrol Ederek Ve Bezleri
Değiştirerek Üç Dört Gün Bırakmalı.
Sonra, Uygun Yükseklikte Sırıklara, Karınlarından Asmalıve Ara Sıra Dislari
Zeytin Yağiyla Yağlamalıdır. Uçlarına Kadar Kuruduktan Sonra, Sırıklardan
Alınıp Içeride Yüksek Yerlere Asarak Kıvamınıbuluncaya Kadar
Kurumalarına Devam Ettirmelidir.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.