TERKİB-İ ÇESMİ ŞİR (ASLAN GÖZÜ HELVASI)

















Malzemeler:

8 Su Bardağı süt
4 Su Bardağı süzme Bal
4 Su Bardağı pirinçunu
2 Su Bardağı tuzsuz Tereyağı
2 Su Bardağı badem Içi

Hazirlanişi:

Sütü Bir Tencerede, Balıda Başka Bir Tencerede Kısık Ateşte Kaynatın.
Sütün Kesilmemesine Balın Da Ağdalanmamasına Dikkat Edin. Kaynamış
Sütü Ve Balısıcaklıklarınıkorumalarıiçin Çok Kısık Ateşte Bekletin. Dibi
Yuvarlak, Yayvan Bir Tencerede Tereyağınıeritin.erittiğiniz Yağa Pirinç
Ununu Ekleyerek Bir Süre Karıştırın. Kıvamına Geldiğinde Sıcak Sütü Ve
Sıcak Balıazar Azar Dökerek Karıştırmaya Devam Edin. Koyu Bir Hamur
Haline Getirin. Hamur, Çektiği Yağıbırakmaya Başlayıncaya Kadar
Pişirmeye Devam Edin.
Piştikten Sonra Helvayıiçi Yağlanmışbir Bakır Tepsiye Alın Ve Elinizle
Düzelterek Yayın. Helva Soğuyunca Dilimleyip Servis Tabağına Alın. Helva
Dilimlerinin Üzerine Birer Parça Kaymak Yerleştirin. Bademlerle Süsleyip
Servis Yapın.
Afiyet Olsun :) :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.