TARÇINLI ELMA KIZARTMASI
Malzemeler:
1 Çorba Kaşığı tereyağı
2 Yumurta
140 Gr Un
2 Çorba Kaşığı süt
1 Çorba Kaşığı yağ
800 Gr Elma
2 Limon Suyu
60 Gr Pudra Şekeri
3 TatlıKaşığı tarçın
1 Çorba Kaşığı kanyak
2 Çorba Kaşığı Şeker (100 Gr)
Hazirlanişi:
Tereyağıyumuşamasıiçin Dışarıda Bekletin. Yumurtaların Sarıve
Beyazlarınıayırın. Yumurta Sarılarınıun, Süt, Tuz, Yağve Yumuşak Tereyağı
Ile Karıştırıp 30 Dakika Dinlendirin.
Elmalarısoyun. Çekirdeklerini Çıkarın Ve Eşit 1 Cm Kalınlığında Dilimler
Şeklinde Doğrayın. Üzerlerinde Limon Suyu Gezdirin.
Pudra Şekerini 1 TatlıKaşığı tarçın Ve Kanyakla Karıştırın. Elma Dilimlerini
Içinde Gezdirin. Geri Kalan Tarçın Ve Şekeri Karıştırıp Bir Kenarda Bekletin.
Yumurta Beyazlarınıköpük Halini Alana Dek Çırpın Ve Hamurla Karıştırın. Bir
Tavada Yağıkızdırın. Elma Dilimlerini Hamura Bulayıp Kızgın Yağda Kızartın.
Kızarttığınız Elmalarıkağıt Havlunun Üzerinde Bekletip Yağınıçektirin. Son
Olarak Elma Dilimlerinin Üzerine Tarçın Ve Şeker Serpin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: