ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE



Malzemeler:

500 gram kiyma (yagsiz)
750 gram ispanak
1 yumurta
2 kasik sıvıyag
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 dis sarimsak
1 soğan
1 kasik un
1 kasik salça
Bir buçuk bardak et suyu
Kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ispanak için)
1 çay bardağı  kasar rendesi veya bir paket kasar peyniri
2 domates

Hazırlanışı:

Kiymayi büyük bir tepsiye alin. bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayi
Kirin. sogani rendeleyin, baharatlari ekleyin ve tuzunu ayarlayin. köfte
Harcini yogurun. ispanakli harç için, ispanaklari ayiklayip, bol suda
Yikayin, kendi suyu ile haslayin.
Yumurtalari kirip, tuzu atin ve ispanaklari dograyip yumurtalarla karıştırın, 
Bir kasik sıvı yagda, küçük küpler seklinde dogradiginiz sogani kavurun.
Bir kasik salçayi ve bir kasik unu ilave edin. biraz çevirip, et suyunu ilave
Edin. tuzunu ayarlayin ve atesten alin. bu sosu bir kenara koyun.
Hazirlanan köfte harcini alti parçaya bölün. her birini önce yuvarlayin, bas
Parmak yardimi ile iç kismini oyup çanak sekli verin. yaglanmis bir tepsiye
Dizip, orta isili firinda 15 dakika pisirin. firindan alin.
Hazirladiginiz köftelerin iç kisimlarina ispanakli harci doldurun.
Domatesleri dilimleyin.
Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın. son olarak, kasar rendesini
Serpin. eger çedar peyniri kullanacaksaniz, yildiz ya da üçgen sekiller
Verebilirsiniz. hazirladiginiz sosu ispanaklara degdirmeden tepsinin dibine
Dökün.
Tekrar firina sürün. peynir biraz eriyinceye kadar firinda pisirin. bu
Dekoratif ispanak yemegini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis
Yapabilirsiniz.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.