IZGARA KÖFTE
Malzemeler:
500 gr az yagli kiyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta sarisi
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kimyon
6-7 sap maydanoz
Kizartmak için sıvı yag
Hazırlanışı:
Sogani rendeleyip kiymaya ekleyelim. bir süre suda bekletip islattigimiz
Ekmek içini de ufalayarak kiymaya ilave edelim. ince ince kıyılmış
Maydanozu ve diger Malzemeler:i kattiktan sonra kiymayi iyice yoguralim.
Kiymayi, lezzetli olmasi ve daha iyi yapismasi için sert bir zemine bir kaç
Kez vurun. daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elinizle
Ince uzun bir sekil verin. kizgin yaga atarak köfteleri pisirerek, sebzeyle
Servis yap
0 yorum: