KABAK KÖFTESİ



Malzemeler:

1 çorba kasigi margarin
1 adet soğan
4 silme çorba kasigi un
½ su bardağı  süt
Tuz, karabiber
½ su bardağı ndan 1 parmak fazla rendelenmis kasar peyniri
½ su bardağı  ekmek içi
3 adet kabak

Hazırlanışı:

Margarini bir tencerede eritin.ince dogranmis sogani
Ekleyin.pembelesinceye kadar kavurun.unu ilave edin.unun rengi
Degismeye basladiginda azar azar yarim su bardağı  sütü
Ekleyin.topaklanmamasi için sürekli karıştırın, 
Sos kivamina gelince tencereyi atesin üstünden alin.tuzunu ve
Karabiberini ayarlayin.rendelenmis kasar peynirini ilave edin.bir avuç
Dolusu ekmek içini eleyin.haslanmis ve rendelenmis kabaklari ilave
Edin.iyice karıştırın, 
Karisimdan 1 çorba kasigi alin.kasik sekli verdikten sonra kalan ekmek
Içine bulayin.malzeme bitene dek bu islemi tekrarlayin.
Hafifçe yaglanmis tepsiye dizin.190 dereceye ayarlanmis firinda 30 dk
Pisirin.sicak servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.