KAISERSCHMARREN
Malzemeler:
5 Yumurta
1 Paket Vanilya
200 Gr Un
400 Ml Süt
Tuz
1 TatlıKaşığı rendelenmiş portakal Kabuğu
Bir Tutam Tarçın
Bir Miktar Margarin
60 Gr Kuru Üzüm
3 Çorba Kaşığı tozşeker
Hazırlanışı:
Yumurtaların Aklarınıve Sarılarınıayırın. Yumurta Sarısınıvanilya, Un, Süt,
Tuz, Portakal Kabuğu Ve Tarçınla Karıştırın. Karışımı15 Dakika Dinlendirin.
Yumurta Aklarınıköpük Halini Alıncaya Kadar Çırpın. Ardından Hamura
Ekleyin.
Yapışmaz Bir Tavada Bir Miktar Margarini Eritin. Hamuru Porsiyonlar
Halinde Tavada Pişirin. Alt Kısmıpiştikten Sonra Üst Kısmıda Pişirin Ve
Omletleri Bir Çatal Yardımıyla Parçalara Ayırın. Son Olarak Kuru Üzümü
Ekleyip Pişirmeye Devam Edin. Hazır Olan Tatlılarısoğumamalarıiçin
Önceden ısıtılmışfırında Bekletebilirsiniz.
Hamuru Pişirme Işlemi Sona Erdikten Sonra Tavada Şekeri Hafifçe Kavurun.
Tatlılarıtavaya Ekleyip Şekerle Kısa Bir Süre Daha Pişirin.
Tatlıyıservis Tabaklarına Alıp Üzerine Pudraşekeri Serptikten Sonra Servis
Yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum: