KALAMAR DOLMASI



Malzemeler:

14 Adet Ufak Kalamar ( Yaklaşık 750 Gr.)
1 Adet Büyük Soğan
1 Adet Küçük Yeşil Biber
1 Adet Büyük Ve Olgun Domates
1/2 Demet Dereotu
6 Çorba Kaşığı zeytinyağı
125 Gr Pirinç
1/4 Lt Su
1 TatlıKaşığı karbonat
Tuz, Karabiber

Hazirlanişi:

Kalamarın Hazirlanişi: Bir Gece Öncesinden, Kalamarlarıkesiniz.
Başlarındaki Sert Ve Püsküllü Kısmıçıkartarak Bir Kenara Koyunuz. Sonra
Içlerini Boşaltınız, Etin Içindeki Saydam Kıkırdağıve Dışındaki Mor Zarı
Alınız. Bir Kase Içinde, Kalamarların Üzerini Karbonatlısuyla Örtünüz Ve 3
Saat Bekleyiniz.
Dolma Harcınıhazırlamak Icin Bir Tencerede, Zeytinyağında Doğranmış
Soğanıpembeleştiriniz. Pirinci Ekledikten Sonra, 5 Dakika Karıştırarak
Pişiriniz. Kıyılmışdomates Ve Yeşil Biberi Içine Atınız, Tuz Ve Karabiber
Serpiniz. Sonra Içine Suyun Yarısınıdökünüz, Tencerenin Kapağınıkapatınız
Ve Suyunu Yarıyarıya Çekinceye Kadar Pişiriniz. Kıyılmışdereotunu
Ekleyiniz. Kalamarların Içini Bu Harçla Doldurunuz Ve Üzerlerini Daha Önce
Ayırmışolduğunuz Püsküllü Başlarıyla Kapatınız. Bir Tencerede, Kalan Suyu
Ekleyerek Kapağınıkapatınız Ve Hafif Ateşte 30 Dakika Kadar,gerekirse Su
Ilave Ederek, Pişiriniz. Soğuk Servis Ediniz,fakat Sakın Buzdolabına
Koymayınız.
Afiyet Olsun :) :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.