KARİDES PİLAKİ
Malzemeler:
1/2 kg. karides
2 yemek kasigi sirke
2 orta boy soğan
2 dis sarimsak
1 havuç
1 büyük patates
1 büyük domates
1 çay bardağı sıvıyag
2 yemek kasigi kıyılmış maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haslayin. ince dogranmis soğan
Ve verevine dogranmis havuçlari, sıvıyagda karistirarak kavurun. sonra
Dogranmis domatesleri ve sarimsaklari katip 3-4 dakika daha pisirin. iki
Bardak su ekleyin. kaynamaya baslarken, zar biçiminde dogranmis
Patates ve karidesleri katin. yeterince tuz ve biber koyup kisik ateste
Pisirin. servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
0 yorum: