KARNABAHAR OGRETEN
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
1 kavanoz garnitür
200 gr. kusbasi dogranmis tavuk eti
3 çorba kasigi margarin ya da tereyagi
3 çorba kasigi un
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı rendelenmis kasar peyniri
Tuz
Hazırlanışı:
Karnabaharlari çiçek çiçek ayirarak aztuzlu suda haslayin. tavuk etlerini
De haslayin. margarin ya da tereyagini bir kapta eritin. unu azar azar ilave
Ederek pembelesinceye kadar kavurun.sütü de azar azar ilave edin.
Koyulasincaya kadar pisirin. biraz soguyunca yumurtalari kirin ve iyice
karıştırın, içine tuz ve1/2 su bardağı kasar peyniri rendesini ilave edin ve
karıştırın, firin kabina besamel sosun birazini dökün. üzerine
Karnabaharlari dizin. 1 kavanoz garnitür ve tavuk etlerini de ilave edin.
Kalan besamel sosu tamamen üzerini kapatacak sekilde yayin. kalan 1 su
bardağı kasar peyniri rendesini üzerine serpistirin. daha önceden orta
Hararette isitmis oldugunuz firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin.
Yemeginizi servise hazirdir.
0 yorum: