KREMALI PATATESLİ PAZI



Malzemeler:

1.5 kilo pazi
3 adet iri patates
1 adet dolmalik kirmizi biber
2 çorba kasigi tereyagi
2 dis sarmisak
1.5 su bardağı  sicak su
1 su bardağı  sıvı krem santi, süt kremasi
Yarim limonun suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Pazilari yikayip, ayiklayin. saplarini yapraklarindan ayirin ve 2- 3
Cm’lik parçalar halinde dograyin. patatesleri soyduktan sonra
Uzunlamasina dörde bölün ve tuzlu suyun içinde bekletin. dolmalik kirmizi
Biberi küçük parçalar halinde dograyin. tereyagini bir tencerede eritin ve
Süzülmüs patatesleri yagda 5 dakika kadar kavurun. daha sonra pazi
Saplarini, kirmizi biberi ve dogranmis sarmisagi ilave ederek, kavurmaya
Devam edin. üzerine 1.5 su bardağı  sicak su ekleyin. tencerenin agzi
Kapali olarak 15 dakika pisirin. ayirmis oldugunuz pazi yapraklarini ince
Ince kiyin ve tencereye ilave ederek 10 dakika daha pisirin. indirmeye
Yakin sıvı krem santi- süt kremasi’ni ekleyin. limonun suyu, tuz,
Karabiber ve 2 çay kasigi toz sekerle lezzetlendirip 1 dakika daha ateste
Tutun. sicak veya ilik servis yapin

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.