KAZAN KEBABI



Malzemeler:

Tane Orta Boy Patlıcan,
300 Gr. Kıyma,
4 Tane Yeşil Biber,
4 Tane Domates,
2 Tane Orta Boy Soğan,
1 Yemek Kaşığı domates Salçası,
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber,
2 Bardak Su,

Hazirlanişi:

Patlıcanlar Soyulur. Enine 5 Eşit Parça Kesilir. Kıyma Içerisine Tuz,
Karabiber, Ince Doğranmışbir Soğan Ve Kırmızıbiber Ilave Edilerek Yoğrulur
Ve Ceviz Büyüklüğünde Parçalara Ayrılır. Enine Kesilmişpatlıcanlar Bir
Parça Et Bir Parça Patlıcan Şeklinde Yerleştirilir. Diğer Taraftan Bir
Tencereye 1 Yemek Kaşığı zeytinyağı, Halka Halka Doğranmışsoğanlar,
Rendelenmişbir Domates Konur. Bunların Üzerine Sıralanan Et Ve
Patlıcanlar Yerleştirilir. Ayrıbir Kapta Domates Salçasısuda Eritilip Üzerine
Tuz, Karabiber Atılır Ve Patlıcanların Üzerine Dökülür. Kabuğu Soyulan
Domatesler Ve Biberler Halka Şeklinde Doğranır Ve Tencereye Konur.
Hazırlanan Bu Malzemenin Üzerine Bir Tabak Kapatılır Ve Kısık Ateşte
Pişirilir 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.