KİRAZLI KEK



Malzemeler:

4 Adet Yumurta
3/ 4 Bardak Tozşeker
1 Bardak Buğday Unu
3 Yemek Kaşığı limon Suyu
2 Çay Kaşığı rendelenmişlimon Kabuğu
1 Çay Kaşığı vanilya
1 Bardak Çekirdekleri Çıkartılmışkiraz
Üstü Için: 2 Yemek Kaşığı pudraşeker

Hazırlanışı:

Yumurtaların Akıyla Sarısınıayırın. Yumurta Sarısına Şekerin Yarısınıve
Vanilayayıkatın. Krema Haline Gelene Kadar Karıştırın.
Yumurta Aklarına Bir Fiske Tuz Koyup Çırparak Katıkar Haline Getirin.
Yumurta Sarılarına Önce Limon Suyu, Limon Kabuğu Karıştırın. Sonra Azar
Azar Un Ve Yumurta Aklarınıkatıp Altüst Edin.
22 Cm Çapında Ortasıdelik Bir Kek Kalıbınıyağlayın. Kek Hamurunu
Boşaltın. Üzerine Kirazlarıserpiştirin. Orta ısılıfırında 45 Dakika Açık
Pembe Renkte Pişirin.
Keki Fırından Çıkartıp 5 Dakika Dinlendirin. Kalıptan Çıkardıktan Sonra
Üzerine Pudraşeker Eleyin 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.