KIYMALI KOL BÖREĞİ
Malzemeler:
4 Su Bardağı un
1 Su Bardağı nişasta
1 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı sıvıyağ
1/2 Su Bardağı yoğurt
1 Çay Kaşığı karbonat
1 Yumurta
250 Gr Margarin
2 Çorba Kaşığı sirke
İç Malzemesi
300 Gr Kıyma
3 Çorba Kaşığı sıvıyağ
4 Soğan
Hazırlanışı:
Çukur Bir Kaba Yumurtayıkırın. Süt Sıvıyağ, Yoğurt, Karbonat Ve Sirkeyi
Ekleyin. Unu Yavaşyavaşilave Ederek Kulak Memesi Yumuşaklığında Bir
Hamur Hazırlayın. Hamurun Yumuşaklığınısağlamak Için Gerekirse Biraz
Daha Un Ilave Edebilirsiniz.
Hazırladığınız Hamurdan 20 Eşit Büyüklükte Hamur Parçasıkoparın.
Üzerlerini Nemli Bezle Örterek 20 Dakika Dinlenmeye Bırakın.
Diğer Tarafta Soğanlarıküp Şeklinde Doğrayın. Tencerede Yağıkızdırıp
Soğanlarıkavurun. Kıymayıilave Ederek Kısık Ateşte Kavurun. Tuz Ve
Karabiberi Ekleyip Karıştırın. Soğumaya Bırakın.
Hamur Bezelerini Nişasta Serperek Tabak Büyüklüğünde Açın. On Hamuru
Aralarına Nişasta Serperek Üst Üste Yerleştirin. Ve Yine Nişasta Serperek
Merdaneyle Açabildiğiniz Kadar Inceltin. Aynıişlemi Diğer On Beze Için De
Gerçekleştirin. Açılmışiki Yuvarlak Hamuru Ortadan Ikiye Kesin. Düz
Kenarlara Uzunlamasına Harç Malzemesini Yayın. Hamuru Rulo Şeklinde
Sarın. Diğer Hamurlar Için De Aynıişlemi Tekrarlayın. Hamur Rulolarını
Gevşek Bir Şekilde Yuvarlayarak Tepsiye Yerleştirin.
Hamurların Üzerine Eritilip Soğutulmuşmargarin Dökün. Bıçakla Dilimleyin.
Önceden ısıtılmışfırında 180 Derecede Kızartın Sıcak Olarak Servis Yapın.
0 yorum: