KOLAY PİZZA
Malzemeler:
12 dilim kepek ekmegi
200 gr yagsiz dana kiyma
200 gr mantar
2 sivribiber
1 soğan
1 iri domates
3-4 dis sarimsak
1 çorba kasigi tereyagi
12 çorba kasigi rendelenmis kasarpeyniri
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Sogani ince ince dograyin, sarimsaklari ezin. biberleri halka halka
Dilimleyin. teflon tavada tereyagini eritip soğan, sarimsak ve biberleri
Kavurun.
Mantarlari dilimleyip tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra
Kiymayi ilave edip karistirarak kavrmaya devam edin.
Kiyma iyice kavrulunca rendelenmis domates, karabiber, kekik, tuz serpin.
Domates suyunu çekinceye kadar pisirin.
Kepek ekmeklerini firin tepsisine dizin.hazirladiginiz kiymali karisimi
Ekmeklerin üzerine paylastirin. herbirdilimin üzerine birer çorba kasigi
Kasarpeyniri rendesi serpip orta isili firinda peynir eriyinceye kadar pisirin.
Sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun :)
0 yorum: