MEYVELİ PİZZA



Malzemeler:

Hamur için
Bir miktar yag
3 yumurta
50 gr acibadem bisküvisi
1 kahve fincanı  margarin
1,5 kahve fincanı  tozseker
Bir tutam tuz
Portakal kabugu rendesi
1 tatli kasigi kabartma tozu
2,5 kahve fincanı  un
Iç malzeme
250 gr çilek veya bögürtlen
1 çorba kasigi pudra sekeri
1-2 çorba kasigi çilek likörü
300 gr seftali
250 gr üzüm
50 gr beyaz çikolata
1 paket vanilya
2 çorba kasigi kıyılmış   çam fistigi
300 gr krem santi

Hazırlanışı:

Firini 200 dereceye ayarlayip önceden isitin, 8 küçük tartölet kalibini
Yaglayin.
Bisküvileri ufalayin. yumurtalarin aklariile sarilarini ayirin. yumurta sarisi,
Margarin, seker ve tuz çirpin. portakal kabugu, kabartma tozu ve unu
Ekleyip karıştırın,  yumurta aklarini köpük halini alincaya kadar çirpin.
Yumurta aklarini ve ufalanmis bisküviyi unlu karisima ekleyin. hamuru
Tartölet kaliplarina paylastirin. firina verip 12 dakika pisirin.
Tartöletleri bozulmamalarina dikkat ederek kaliplardan çikarin.
Bu arada çilegi, pudrasekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin. seftaliyi
Dilimleyin. üzümleri yikayip saplarini ayiklayin. çikolatayi rendenin iri
Tarafi ile rendeleyin.
Hamurlarin üzerine çilekli püreyi sürün. kenarlarindan bosluk birakin.
Seftali ve üzümleri karisimin üzerine yerlestirin. rendelenmis çikolatayi ve
Çam fistigini serpin. vanilyayi krem santiye ilave edip karıştırın,  meyveli
Pizzayi krem santi esliginde servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.