KÖY USULÜ KÖFTE



Malzemeler:

300 gr kiyma
400 gr kabak
50 gr rendelenmis parmezan peyniri veya eski kasar
1 soğan
1 yumurta
1 yumurta sarisi
2 çorba kasigi galeta unu
Zetinyagi

Hazırlanışı:

Kabaklari yikayip kaziyin.sogani ayiklayin.hepsini minik minik dogradiktan
Sonra tuzlu suda haslayin.
Süzdükten sonra bir de parmaklarinizla sikarak suyunu çikarin.bir kaba
Koyup çatalla ezerek krema haline getirin.
Kiymayi, yumurtayi,yumurta sarisini,rendelenmis peyniri,2 çorba kasigi
Galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.iyice karistirip,una buladiginiz
Parmaklarinizla orta boyda köfteler yapın.
Iyice kizdirdiginiz zeytinyaginda,her taraflari altin sarisi renk alincaya
Kadar kizartin.hemen servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.