KURU BAKLA EZMESİ
Malzemeler:
400 gr. kuru bakla
3 adet soğan
1/2 bardak zeytinyagi
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde
Bölünmüs soganlari, zeytinyagini, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak
Kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar
Ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin.
Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra
Bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha
Kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice
Dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyag gezdirin ve yaninda
Limonla servis yapin

0 yorum: