KÜTAHYA KÖFTESİ



Malzemeler:

2 çorba kasigi tarhana
2 çorba kasigi kiyma
1 çay bardağı  bulgur
1 çay kasigi karabiber
Yeterli miktarda tuz
1 tatli kasigi kirmizibiber
1 çay kasigi nane
1 çorba kasigi tereyagi
1 kase yoğurt

Hazırlanışı:

Ön hazirlik olarak 2 çorba kasigi tarhanayi bir miktar ilik suyla islatin.
Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı  bulguru ekleyin. bulgurlar sisene
Kadar suyun içinde bekletin. daha sonra bulgur ve tarhananin içine 2
Çorba kasigi kiyma, 1 çay kasigi karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yogurup, hamur haline getirin. hamurdan misket
Büyüklügünde parçalar alip, köfteler yapın. tencereye 3 su bardağı  su
Koyun. su kaynayinca köfteleri içine atin. üzerine 1 kase yogurdu dökün.
1 çorba kasigi tereyagini tavada eritin. 1 tatli kasigi kirmizibiberi ve 1 çay
Kasigi naneyi içine atin. karistirip köftelerin üzerine dökün.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.