LALEZAR
Malzemeler:
1 su bardağı rende peyniri
1 tatli kasigi tereyagi
1 kg. patates
1 adet soğan
1 çorba kasigi sirke
1 demet maydanoz
2 adet dolmalik kirmizi biber
1 çorba kasigi sirke
Yarim limonun suyu
Hazırlanışı:
Patatesleri haslayin ve kabuklarini soyun. püre haline getirin. küçük küçük
Dogradiginiz sogani çig olarak patates püresine ekleyin. kasar rendesi,
Tereyagi, sirke, tuz, karabiber, limonsuyu ilave edip iyice karıştırın,
Hazirladiginiz karisimdan ceviz büyüklügünde parçalar koparip elinizde
Yuvarlayin. üzerlerini bastirarak çukurlastirin. maydanozu ince ince kiyin
Ve hazirladiginiz patates toplarini maydanoza bulayin. tohum ve sap
Kisimlarini temizlediginiz kirmizi biberleri küçük kareler seklinde kesin ve
Patates toplarinin çukurlarina doldurun. lalezarlar servise hazir.
0 yorum: