MERCİMEK SOSLU SPAGETTİ
Malzemeler:
1 paket spagetti makarna
1 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi sıvı margarin
Tuz
Sosu için:
3 yemek kasigi margarin
1 su bardağı yesil mercimek
1 adet kuru soğan
3 dis sarmisak
1 adet havuç
4 adet taze soğan
1 çay kasigi köri
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede bol su kaynatip, kaynayan suyun içine zeytinyag, tuz
Ve makarnayi koyup 8 dk. haslayiniz. haslanan makarnayi süzüp, 2 yemek
Kasigi sıvı margarin ile yaglayiniz. yaglanmis makarnayi sicakta tutunuz.
Yesil mercikleri ayiklayip, bir gece önceden islatiniz. islattigin suyla
Haslayiniz, kaynarken sertlesmemesi için, içine tuz ilave etmeyiniz. kuru
Sogani piyazllik olarak dograyiniz, taze soğan ve sarmisaklari kiyiniz.
Havucun kabugunu kaziyip, tavla zari büyüklügünde dograyiniz. yayvan
Bir tencerede margarini eritip, kizdiriniz, içine dogranmis kurusogani ve
Sarmisaklari koyup, soganlar pembelesinceye kadar kavurunuz. daha
Sonra içine havuçlari ve köriyi ekleyip, körinin kokusu çikincaya kadar
Pisiriniz. en son olarak içine kıyılmış taze soganlari, haslanmis yesil
Mercimeyi, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dk. tüm malzemeyi kavurunuz.
Hazirladiginiz sosu sicak makarnaya karistirip, servis ediniz.
0 yorum: