NOHUTLU PIRASA
Malzemeler:
2 piliç gögsü ( kemiksiz)
1 adet soğan
250 gram ispanak
1 adet havuç
1 çorba kasigi tereyagi
3-4 çorba kasigi galeta unu
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yag
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Ön hazirlik olarak aksamdan islatilmis nohutlari basinçli bir tencerede
Haslayarak, bekletin. tavaya 2-3 kasik sıvı yag aktararak kiymayi renk
Degistirene dek kavurun. ayri bir tavada sıvı yagi ve tereyagini kizdirarak
Için yuvarlak dilimlenmis pirasalari yari yariya yumusayana dek pisirin.
Tencerenin içine kiymayi aktarip, yayin. üzerine haslanmis nohutlari
Ekleyin. dometesleri yuvarlak dilimleyip, nohutlarin üzerine dizin. 1 su
bardağı sicak tuzlu suyu tencereye aktarin ve kisik ateste ve kapakli
Olarak (karistirmadan) pisirin. tencereyi düz servis tabagina ters
Çevirerek, servis yapın.
0 yorum: