MANTAR KURABİYE



Malzemeler:

1 paket margarin (250 gram oda sıcaklığında)
2 yumurta oda sıcaklığında
2 paket mısır nişastası
1 su bardağı ndan 2 parmak az toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı ndan 2 parmak az un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 adet boşsoda şişesi

Hazırlanışı:

Fırınınızı175ºc ye ısıtın. fırın tepsisini yağlamayın. oldukça genişbir kaba
Oda sıcaklığındaki sana yağını, yumurtayıve şekeri koyun. karışımı,
Beyazlayıp krem haline gelene kadar elinizle karıştırın (mikserin orta
Hızıyla da beyazlatma işlemini yapabilirsiniz).
Nişastayıekleyip karıştırın. un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek
Karışıma ilave edin. hamur elinizi bırakana kadar yoğurun ve yumuşak bir
Hamur elde edin. hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve
Elinizle yuvarlayarak top haline getirin.
Yağlanmışfırın tepsisine üç parmak aralıklarla yerleştirin. bir kahve
Fincanına kakaoyu koyun. temiz ve kuru soda şişesinin ağız kısmını
Kakaoya batırın, biraz silkeleyin. şişenin kakaoladığınız ağzını, yuvarlak
Hamurun tam ortasına hafifçe bastırın ve çekin. hamur mantar şeklini
Alacaktır. şişeyi çok bastırırsanız hamurun kenarlarıçatlayabilir. bütün
Kurabiyeleri bu şekilde hazırlayın önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika
Pişirin. bu kurabiyeyi pişirirken üzerinin pembeleşmesini beklemeyin
Çünkü mantar kurabiyenin özelliği beyaz kalmasıdır

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.