MANTARLI KUZU ETİ
Malzemeler:
1 kg. kuzu eti
500 gr. mantar
25 gr. tereyagi
250 ml. krema
1 demet maydanoz
2 dis sarimsak
Zeytinyagi
Tuz
Hazırlanışı:
Eti tuzlayip biber serpin, ardindan zeytinyagi ile yaglayin. dört kasik
Zeytinyagi ilavesiyle 200 derecelik firinda 1 saat pisirin. sogumaya birakin.
Bir kapta bir bardak sicak su, krema ve 100 gram kıyılmış ve temizlenmis
Mantari karıştırın, 15 dakika pisirin. diger yanda, kalan mantarlari ince
Ince kiydiktan sonra tereyagiyla birlikte harli ateste pisirin. sarimsaklari,
Tuz ve biberi ilave edin. 15 dakika daha pisirdikten sonra kıyılmış
Maydanozu da katin, sarimsaklari çikarin. servis tabagina dilimlenmis
Kuzu etini yerlestirip üzerine mantar sosunu dökün.
0 yorum: