PALAMUT BALIĞI KÖFTESİ
Malzemeler:
2 adet palamut baligi
1 adet büyük soğan
2 dilim ekmek içi
3 adet yumurta
Tuz, karabiber, kekik
Maydanoz
Kizartmak için sıvıyag
Hazırlanışı:
Baliklar temizlenip tuzlu suda 10-15 dakika haslanir. soguyan baliklarin
Kilçiklari çikarilip etleri ince ince kiyilir. kiyilan balik etlerine ufalanmis
Ekmek içi, rendelenmis soğan, karabiber, kekik, maydanoz ve yumurtalar
Ilave edilerek iyice yogurulur. yumurta büyüklügünde parçalar alinip köfte
Sekli verilir. unlanir. kizdirilmis yagda kizartilir. kagit peçete üzerine alinip
Sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun :)
0 yorum: