PAPATYA
Malzemeler:
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı ndan Bir Parmak Eksik Pudra Şekeri
3.5 Su Bardağı Şeker
Hazırlanışı:
Ön Hazırlık Olarak Margarini Tavaya Alıp Eritelim.margarin Eridiğinde
Hemen Ateşten Almayıp,2 Dk.daha Kaynatalım.ateşten Aldığımız Yağı
Soğutalım.yağın Üzeri Kaymak Tutana Kadar Buzdolabında Bekletelim.
Üzeri Kaymaklanan Yağa Pudra Şekeri Ilave Edip,çatalla Iyice
Karıştıralım.unu Ilave Ederek Çok Pürüzsüz Bir Hamur Olana Dek Yoğuralım.
Hamurdan Küçük Bir Parça Koparıp,kakao Ile Karıştıralım Ve
Yuvarlayalım.beyaz Hamurdan Bilye Iriliğinde Parçalar Koparıp
Yuvarlayalım.
Beyaz Ve Kahverengi Hamurlardan Uzun Çubuklar Yapalım.hafifçe
Yassıltalım.verev Verev Keselim.verev Parçalarıyaprak Şekline
Getirelim.ortaya Ya Beyaz ,yada Kakaolu Hamurdan Bir Parça Koyup
Etrafına Diğer Renkteki Hamurdan Parçalar Yapıştıralım.önceden Iyice
ısıtılmışfırında Üzerleri Kuruyana Dek Pişirelim.
0 yorum: