PASKALYA ÇÖREĞİ



Malzemeler:

1 Kg Elenmişun
350 Gr. Ilık Su
40 Gr Maya
300 Gr Pudra Şekeri, Yoksa Toz Şeker
4 Adet Bütün Yumurta
2 Adet Yumurta Sarısı
1/2 TatlıKaşığı mahlep
1 Çay Kaşığı tuz
250 Gr Erimiş, Suyu Alınmışhafif Ilık Yağ

Hazırlanışı:

Suyu Bir Kaba Koyup Içine Şekerden 2 Çay Kaşığı ve Mayayıilave Ediniz.
Maya Eriyinciye Kadar Karıştırıp Unun Üçte Birinden Biraz Fazlasınıilave
Ediniz. Karıştırarak Yumuşak Bir Hamur Yapınız Ve Üzerine Kendi Unundan
Biraz Un Serpip Kabın Üzerini Kapatarak 20 Dakika Mayalandırınız. Sonra
Içine Mahlep, Tuz, Şeker Ve Yumurtalarıteker Teker Ilave Ederek Elinizle
Çalkalamadan 4 Dakika Çırparak Yoğurup Erimişyağıve Kalan Unu Ilave
Edip Karıştırınız.
Birbirlerine Tamamen Karıştırıp Yediriniz. Fakat Fazla Yoğurmayınız. Kabın
Üzerini Tekrar Kapatıp 1-1.5 Saat Mayalanmaya Bırakınız.
Mayasıgelince Hamurun Uçlarınıortasın Doğru Elinizle Çekip Üzerine Hafifçe
Bastırınız Ve Tekrar Kapağınıkapatarak 45 Dakika Daha Mayalanmaya
Bırakınız. Sonra Hafif Un Serpilmişdüz Bir Satıha Veya Hamur Tahtasına
Çıkarıp 2 Veya 3 Eşit Parçaya Bölüp Yoğurmadan Elinizle Yuvarlak Şekil
Veriniz.
Hamurun Tabak Gibi Açılacağınıhesap Ederek Altına Biraz Genişce Bir
Parşömen Kağıdıhazırlayın Ve Hamuru Kağıdın Tam Ortasına Koyunuz Ve
Elinizle Bastırarak Düzgün Bir Tabak Gibi 1 Cm Kalınlığında Hamuru Açınız Ve
Fırın Tepsisine Koyup Diğerlerini De Aynı Şekilde Hazırlayıp Fırın Tepsisine
Yerleştiriniz Ve Üzerlerine Bastırmadan Bir Bez Kapatıp 30-45 Dakika ılık
Yerde Mayalanmaya Bırakınız. Sonra Üzerine Çırpılmışyumurtayıbir Fırça
Ile Bastırmadan Hafifçe Sürüp Önce 15 Dakika Hızlısonra 15 Dakika Ortadan
Hızlıfırında Pişiriniz. Hamur Daha Büyük Olursa Pişişmüddeti 45 Dakikaya
Kadar Çıkar. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.