PATLICAN MUSAKKA



Malzemeler:

5 adet orta boy patlican
375 ml. (1 1/ 2 su bardağı ) zeytinyagi
45 gr. (3 çorba k.) margarin
300 gr. kuzu kiymasi
100 gr. (bir büyük boy) soğan
400 gr. (2 adet) domates
200 gr. konkase domates
4 adet dolmalik biber (sap ve çekirdekleri ayikladiktan sonra ikiye
Kesilmis)
1/ 2 çay kasigi tuz
Karabiber
375 ml. (1 1/ 2 su bardağı  ) et suyu ya da su

Hazırlanışı:

Önce firini 175 °c` ye getirip , isitin. patlicanlarin kabuklarini soyup, iki
Santim kalinliginda yuvarlak halkalarbiçiminde dograyin. üzerlerine tuz
Serpip , yaklasik 20-30 dakika aci suyunun çikmasini bekleyin. sonra
Soguk suyla yikayip , kurulayin. zeytinyagini bir tavada kizdirin.yag
Kizinca patlicanlari alt üst ederek altin sarisi bir renk alincaya kadar
Kizartin. fazla yaglarini süzdürerek tavadan alin .kagit peçete üzerine
Çikartin. musakkayi pisireceginiz firin tepsisine kizarttigini patlicanlarin
Yarisini dizin. bir tencerede sana`yi eritin. yag kizinca sogani arasira
Karistirarak birkaç dakika sote edin. kiymayi ekleyip, birkaç dakika kiyma
Suyunu birakip, tekrar çekinceye kadar sik sik karistirarak kavurun.
Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin. kaynar halde et suyunu ya da
Su koyup, bir tasim kaynatin. atesi kisin. agir ateste harç suyunu
Çekinceye kadar pisirin. tepsideki patlicanlarin üzerine hazirlamis
Oldugunuz kiymali harci koyunuz. üzerine kalan kizarmis patlicanlar ile
Halka dogranmis domates ve biberi yerlestirin. tepsiyi önceden isitilmis
Firina sürüp, musakkayi 25 -30 dakika pisirin. patlican musakkasini
Önceden isitilmis bir servis tabagina aktarip, sicak olarak servis yapın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.