PİRİNÇLİ ISPANAK KÖKÜ
Malzemeler:
1 kilo ispanagin kökü (yapraklari baska yemek için kullanilmis)
12 dis sarmisak
1 tatli kasigi pirinç
2 bardak su
2 yemek kasigi zeytinyagi
Hazırlanışı:
Ispanak saplarini köklerin 1-2 santim üzerinden kesin ve baska bir
Yemekte kullanmak üzere ayirin. kökleri birkaç saat suda bekletin. sudan
Çikardiktan sonra ince uçlu bir biçak ile kökleri iyice temizleyin, herbir
Kökün ortadaki sapinin ucunu kesip atin. sarmisaklari ayiklayin, ortadan
Ikiye bölün. pirinci ayiklayin, yikayin. ispanak kökleri, ikiye bölünmüs
Sarmisaklari, pirinç, su ve zeytinyaginiküçük bir kaba koyun, orta kuvvetli
Bir ates üzerinde, arada bir karistirarak ve suyunu kontrol ederek, pirinçler
Sisip yumusayincaya kadar, 15-20 dakika pisirin.
0 yorum: