TOPİK
Malzemeler:
1 su bardağı nohut
3 orta boy soğan
2 yemek kasigi dolmalik fistik
2 yemek kasigi kus üzümü
Yarim çay kasigi yenibahar
Yarim çay kasigi kimyon
1 çay kasigi tarçin
Yarim su bardağı tahin
Hazırlanışı:
Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu suda birakin, süzün, üzerini üç parmak
Geçecek kadar soguk su ile bir tatli kasigi tuz ekleyin, yumusayincaya
Kadar haslayin, süzün. nohutlar soguduktan sonra parmaklarinizla
Ayiklanmaya baslamis olan zar gibi kabuklarini soyun, havan veya mutfak
Robotu ile biraz su ekleyerek püre haline getirin. soganlari ayiklayin, ince
Ince çentin, bir saat süre ile haslayin, süzün. kus üzümünü içinde sicak su
Olan bir kaseye koyun, 15 dakika sonra çöplerini ayiklayin, süzün.
Haslanmis sogana fistik, üzüm, yenibahar, kimyon, tarçin, tahin ve
Zeytinyagini ekleyin, karıştırın, alüminyum mutfak folyosunun ortasina
Nohut püresinin hepsini koyun, dikdörtgen bir sekil vererek yayin. pürenin
Yarisinin üzerine hazirladiginiz içi yayin, nohut püresinin diger yarisini
Folyonun yardimi ile kaldirip içli kismin üzerine kapatin, biçakla kenarlarini
Düzeltin. birkaç saat buzdolabinda tutup servis yapın.
0 yorum: